Webshop » Blog » De kracht van vrouwelijke energie » De wijsheid van onze Yoni

De wijsheid van onze Yoni

In mijn werk als energetisch therapeut kom ik vaker in contact met vrouwen die het moeilijk hebben met hun vrouwelijkheid, hun lichaam, intimiteit en (seksuele) overgave.
Ons lichaam kan ons zo veel leren, en zeker als vrouw kunnen we heel veel doen met de energie die we in onze schoot kunnen laten bewegen. Het is zelfs een deel van onze spirituele transformatie.

Op mijn pagina (zie facebook ‘yoni love’) verwijs ik naar de Yoni, wat verwijst naar onze vagina en de wijsheid die we daar als vrouw op een zeer bijzondere manier in ons dragen.
Wanneer we beseffen dat we daar altijd toegang tot hebben, dat we daar zo veel mee kunnen doen, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor ons open. We kunnen op een totaal andere manier gaan helen, werken aan ons beeld als vrouw en van daaruit onze kracht voelen en gebruiken. Wanneer we ons bewust zijn van onze Yoni energie, gaan we ons lichaam anders aanvoelen, gaan we op een andere manier contact maken met onszelf, en gaan we ook onze intieme contacten met onze partner heel anders gaan ervaren.
Deze energie is voor zowel vrouw als man heel erg belangrijk en kan ons heel bijzondere dingen laten ervaren.

Heel veel vrouwen voelen nog steeds heel veel schaamte, ongemak, angst en onzekerheid als we hier over praten, terwijl onze vagina zo’n belangrijk iets is in ons leven. Ze maakt ons telkens bewust van ons lichaam (door onze menstruatie, bevalling, seks,…). Het is een kanaal wat zo sterk aanwezig is in ons leven en ons zoveel te vertellen heeft, en toch is het zo moeilijk om er over te praten, laat staan je er heel bewust mee te verbinden en van daaruit te gaan voelen.
Energetisch gezien is er een heel sterke verbinding tussen onze vagina en ons hartchakra. En voor mannen tussen hun penis en hun hart.
Als vrouw kunnen we bijvoorbeeld o.a. door ademhalingstechnieken heel wat angsten loslaten, door ons hart, via onze vagina. We voelen ons heel kwetsbaar in ons bekken, en wanneer we ons als vrouw openstellen voor een man, dan doen we dat eerst vanuit ons hart. Maar het is net die kwetsbaarheid waar vele vrouwen nog bang voor zijn, waardoor ze toch nog meegaan in relaties en daar seksualiteit beleven aan de oppervlakte, puur in het fysieke.
Dit geldt trouwens ook voor mannen. Ook zij kunnen zich leeg gaan voelen als er geen doorstroming is van hart naar hart.

Als een vrouw zich compleet bewust is van de energie die ze in zich draagt, dan kan ze ook aan mannen laten voelen wat die diepere liefde inhoudt en hoe twee mensen zich op een veel dieper niveau kunnen verbinden. Die kwetsbaarheid kan enorm veel helen, tussen twee mensen, maar ook voor hen als individu. Die complete connectie aangaan en voelen kan je helpen om heel veel blokkades op te ruimen.
De vrouw heeft de kracht om ook aan mannen te laten voelen wat er dieper in hen verborgen ligt. Vanuit liefde, vanuit zelf-liefde en zelf-respect, kan een vrouw haar wijsheid delen. Het omarmen van de ander, het accepteren van de man, ook in al zijn kwetsbaarheid en puurheid, kan heel veel in beweging brengen. Door onze verbinding met de ander kunnen we gaan transformeren en mekaar nog veel meer geven dan we ooit hadden gedacht.
Steeds meer vrouwen vinden hun weg naar meditatie, vooral bij volle maan, en leren hoe ze zich kunnen verbinden met dat vrouwelijke stukje in zichzelf.
Ook de Yoni-eitjes helpen vrouwen om meer in contact te komen met zichzelf.
(zie yoni/tantra ei in het rechtermenu op deze website)
Deze kristallen/edelsteen eitjes werken helend en hebben een zeer positief effect op je persoonlijke groei als vrouw, maar ook op de algemene vrouwelijke en mannelijke energie die aanwezig is op onze planeet en in dit universum.