Webshop » Blog » De kracht van vrouwelijke energie » Het sacrale chakra

Het sacrale chakra

Sacrale chakra (tweede chakra of heiligbeenchakra)

Het tweede chakra bevindt zich ter hoogte van je heiligbeen en tussen je navel en je schaambeen.
Het staat in verbinding met je emotionele lichaam en staat voor sensualiteit en creativiteit.
Alle plezier en geluk bevindt zich ter hoogte van dit chakra.
Het staat eveneens voor één-op één relaties, seksualiteit, geborgenheid en veiligheid.
Dit is het centrum van je onderbuik, daar waar zich alle gevoel bevindt, of zoals je wil: je buikgevoel.
Via dit punt kan je makkelijk contact maken met jezelf en alles wat je plezier brengt.

Toch mijden velen dit chakra, door een gebrek aan gevoel van geborgenheid en veiligheid, waardoor ze zichzelf tekort doen.
Tijdens een healing kom ik vaak blokkades tegen. Bij vrouwen situeert zich vooral tussen de heupen, waarbij er een onvoldoende doorstroming is van hun vrouwelijke energie.
Bij mannen leidt dit tot een tekort aan creativiteit en plezier, onvoldoende ruimte om zichzelf te kunnen zijn en zichzelf neer te zetten.
Het centrum van onze gevoelens, emoties en sensaties is erg belangrijk op vlak van uiting op fysiek en emotioneel vlak, niet alleen sensueel en seksueel.

Een goeie doorstroming helpt je te 'voelen', wat de wereld rondom jou met je doet, maar ook wat er binnenin jou groeit en wat er zich in jou ontwikkelt. Verlangens, dromen en fantasieën kunnen meer naar voor komen, waardoor deze ook waargemaakt kunnen worden.
Dit chakra zorgt voor vrijheid in ons hele zijn. Het water-element zorgt voor beweging, waardoor emoties en gedachten niet komen vast te zitten. Daardoor kan je gaan groeien, op persoonlijk en spiritueel vlak. Ook zorgt het voor gezonde relaties met anderen, waarbij je eigen vrijheid, gezondheid en groei voorop staat.

sacrale-chakra-2