Webshop » Volle maan » Volle maan van april 2016

Volle maan van april 2016

Maan van het ontwaken - Wedergeboorte
22 april 2016 - 7u25


f86235d5fd1d0449677f9582aa6fb5a9-medium

De energie van de volle maan is al enkele dagen duidelijk aanwezig maar zal pas volledig te zien zijn in de nacht van donderdag op vrijdag. Het thema van deze maand is 'wedergeboorte'. Stilaan ontwaakt de natuur uit zijn winterslaap. Alles begint te groeien, om daarna te helemaal open te bloeien. Pasen gaf ons al de kans om met dit thema bezig te zijn, nu toont ook de natuur ons dat het tijd is om te ontwaken zodat we het beste van onszelf kunnen laten zien.

Groeien kan pas als er dingen zijn afgestorven. Het proces van afsterven is nodig om iets wedergeboren te laten worden. Dit geldt zowel voor de natuur als voor onszelf. We hebben de afgelopen tijd ruimte gemaakt in onszelf en oude zaken losgelaten zodat er ruimte is voor groei en nieuwe dingen.

Deze volle maan brengt ons nog even terug naar de stilte, om daar onze kracht opnieuw te ontdekken en ze optimaal te benutten. De ruimte die we nu hebben houden we beter nog even vast. Om te kunnen groeien hebben we ruimte en vrijheid nodig. We klampen ons nog te vaak vast aan dingen die we eigenlijk niet meer nodig hebben. Heb vertrouwen in dit proces en weet dat je de 'juiste' dingen zal aantrekken als je voldoende aandacht besteedt aan jezelf. Je hebt niets meer nodig dan alleen jezelf. Alles vind je in jezelf.
Blijf rustig en loop niet teveel vooruit. Ga stap voor stap door het leven en kijk wat er je pad kruist.

De laatste golven van nieuwe energie

De verschuivingen van de afgelopen maanden hebben zich stevig laten voelen en de aarde schudt nu letterlijk om ons wakker te maken. Deze laatste golven zijn nodig om de laatste stukjes een plaats te geven.
Omdat er nog steeds veel heling plaatsvindt, vooral op vlak van emoties, is het erg belangrijk dat we tijd maken om voldoende in contact te blijven met onszelf. Deze heling gebeurt nu voor de meesten op een zachtere manier.
Oude pijn kan worden losgelaten. Geef jezelf voldoende aandacht en liefde. Wees vriendelijk voor jezelf en accepteer wie je bent. Alleen zo kan je jezelf graag zien. Alleen zo zal je volop kunnen leven en je dromen waarmaken.

Zachtheid en zelf-liefde

De volle maan van april staat voor zachtheid en zelf-liefde. Geef jezelf dus wat extra zorg en aandacht bij deze volle maan. Gebruik rozekwarts, maansteen en lichte amethist om je te ondersteunen. Bij moeite met loslaten kan je de bachbloesem kamperfoelie (honeysuckle) enkele dagen gebruiken. Deze kan je helpen om je verleden te verwerken en minder fijne herinneringen los te laten.

Voor iedereen anders

Omdat iedereen in een verschillend stukje van het proces zit, beleven we deze periode allen anders. Deze volle maan maakt ons extra gevoelig en zorgt ervoor dat we alles intens ervaren. Hierdoor kunnen we net iets te veel meegaan met gevoelens van anderen, waardoor we even het contact met onszelf verliezen. We zijn emotioneel erg beïnvloedbaar, dus wees voorzichtig met het nemen van beslissingen en hou voldoende afstand van mensen die je in iets mee willen nemen. Maan in schorpioen noem ik ook wel eens 'giftige liefde', omdat er met deze energie erg manipulatieve en onoprechte contacten kunnen ontstaan of opnieuw kunnen aangehaald worden. Zaken worden mooier voorgedaan dan ze werkelijk zijn. Ofwel zorgen maskers ervoor dat mensen zich te mooi voordoen, ofwel vallen deze af en wordt hun ware aard zichtbaar. Onthoud dat achter de op het eerste zicht mooie dingen een venijnig iets kan schuilgaan. Ook wordt niet alles gezegd en gedeeld, waardoor er heel wat relaties en contacten geheimen met zich meedragen.
Van de andere kant kunnen geheimen naar boven komen en kan een pijnlijke waarheid zichtbaar worden. Er is ook een zuiverende kracht aanwezig, die het mogelijk maakt om al die 'giftige' mensen en zaken uit ons leven te verwijderen. Open je ogen en wees eerlijk naar jezelf. Diep vanbinnen voel je altijd wat juist zit en wat niet. Twijfel je en komt deze twijfel niet voort uit angst? Dan is het geen goed idee om hier in verder te gaan. Focus je op je eigen waarheid en weet dat je op die manier oprechtheid en eerlijkheid in je leven toelaat. Zie deze periode als een kans om de werkelijkheid te zien (ontwaken), zodat je vanuit een zuivere energie met alles wat je in je hebt aan de slag kan gaan (wedergeboorte).

We zijn meer kwetsbaar dan ooit omdat we erg openstaan, ook als we weinig mensen toelaten in onze innerlijke, emotionele wereld. Als we niet voldoende in contact staan met onszelf kunnen we geneigd zijn om mee te gaan in de emoties van anderen. Als we toch bij onszelf kunnen blijven kan dit alles beangstigend aanvoelen, omdat er een gebrek is aan vertrouwen. We kunnen ook het gevoel hebben dat we een kant worden opgetrokken, en we de kracht missen om hier tegenin te gaan. Wees defensief genoeg, kom op voor jezelf en blijf je eigen gevoel volgen.
Het is nu belangrijk dat we leren dat we onze zekerheden en onze emotionele stemmingen niet laten afhangen van anderen. Hou vast aan je eigen waarden en blijf in je eigen ruimte.

© Leni De Chou


    Loading...