Webshop » Volle maan » Volle maan van juni 2016

Volle maan van juni - Plantmaan - Bestemming

20 juni 2016 - 13u05
Plantmaan – Bestemming


Als gevolg van de vele veranderingen krijgen vele zaken een nieuwe plaats en dus ook een nieuwe betekenis. Wij komen steeds meer met onszelf in contact waardoor we steeds meer geconfronteerd worden met de waarheid. Wat we heel erg lang niet hebben kunnen of willen zien, wordt ons nu duidelijk. Dit kan voor velen erg verwarrend en frustrerend zijn. Gelukkig worden we ons ook bewust van de vele mogelijkheden die we hebben als we dichtbij onszelf blijven en leven naar onze waarheid.

In november werden oude dingen verbroken en kwamen we in een periode terecht die belangrijk zou gaan zijn voor de toekomst. We zijn nu aan het einde gekomen van die periode, die ons vooral tijd gaf om volledig met onszelf in contact te komen. Er werd een splitsing opgemerkt in bewustzijn, en de kloof tussen 'wakker zijn' en 'slapen' is de laatste maanden alleen maar groter geworden. De vorige volle maan gaf nog eens duidelijk de boodschap: het is alles of niets. Of zoals Kaypacha het zegt: "het is tijd om groter te worden of om te lijden, om te openen of om dicht te slaan, om te vergeven en te accepteren of om te vechten om de crisis te beheersen."

Al wie de ogen durft te open, al wie durft naar zichzelf te kijken, naar de situaties waarin hij of zij zich bevindt en daar afstand kan in nemen, zal de waarheid zien, maar vooral voelen. Er is echt zoveel meer dan wat we met onze ogen kunnen waarnemen. We moeten het voelen. Als je durft te voelen in alle eerlijkheid zal je dingen ontdekken die je nog niet kende. Verlaat je veilige ruimte en durf verder te kijken/voelen, ook binnenin jezelf. Want alles wat je dient te weten zit in je. Je hoeft enkel te voelen en eerlijk te zijn met jezelf.

Ik geef hier graag ook de mantra van Kaypacha van deze week mee:
Hoe meer ik het onbekende
bekend weet te maken,
hoe dichter ik bij
mijn ware thuis ben.


moon12

We naderen de zonnewende dus de dagen zijn nu het langst. Er is dus veel meer licht waardoor er meer helderheid en klaarheid komt. Zaken die lang in het duister hebben kunnen overleven worden nu extra belicht.
Door het vele licht kan alles optimaal groeien en gaat ook alles in een versneld tempo. Alles wat nu in gang wordt gezet, kan heel snel doorgroeien. Alles wat je nu aandacht geeft kan heel snel evolueren, of het nu gaat om loslaten en verwerken, of om plannen en creëren.

Het is belangrijk dat we opkomen voor onszelf en onze stem laten horen. Zo creëren we meer vrijheid, waardoor we eindelijk datgene kunnen gaan doen waar we goed in zijn. We kunnen nu op zoek gaan naar de ruimte en de plaats om onszelf neer te zetten. Zo kunnen we iedereen bereiken als we volledig openbloeien.

Het is nu belangrijk dat we onszelf losmaken van alle situaties uit het verleden die ons vertrouwen hebben aangetast. Wanneer we opnieuw de kracht van het vertrouwen voelen, kunnen we volledig mee in de nieuwe energie.
Onbewust lossen we ook angsten en spanningen in ons systeem op door vertrouwen te hebben. We laten op die manier geen stress en overbelasting meer toe. We kunnen dan ontspannen en gewoon ‘zijn’.

De spliting

Sinds november is er een energie aanwezig die ons de kans geeft om te groeien in bewustzijn. Heel wat mensen zijn hierin mee gegaan en ervaren nu een gevoel van opluchting. "We zijn er bijna". Een zware last valt van de schouders en het is eindelijk genieten. Een enorm zomergevoel was de afgelopen weken aanwezig en duidelijk te voelen. De kriebels zijn er en nieuwe ideeën worden omgezet. We zien en voelen veel meer, wat soms wel nog tot frustraties of teleurstellingen kan leiden. Maar tegelijk worden we verlost van alles wat ons zolang heeft klein gehouden zodat we kunnen gaan groeien. We staan nu op eigen benen en geloven in onze eigen kracht. We hebben niets buiten onszelf nodig om gelukkig te zijn en voluit te leven.

Aan de andere kant kan het zijn dat je je nog steeds zwaar en futloos voelt. Je lichaam is nog steeds aan het verwerken en de emoties die je zo lang in je hebt gehouden smelten maar langzaam. Waarom hou je je vast aan mensen, dingen en situaties die jou niet verder helpen? Wat maakt het moeilijk om naar jezelf te kijken, jezelf volledig lief te hebben en jezelf het geluk te gunnen? De keuzes die je hebt gemaakt hebben je leven gecreëerd, maar past dit alles wel bij jou? Waarom twijfel je aan jezelf en zoek je nog steeds naar iemand of iets buiten jezelf om die leegte in te vullen?
Kijk naar wat er het afgelopen jaar in je leven is gebeurd (vanaf januari 2015) en ga na welke zaken je hebt weggedrukt of niet volledig hebt verwerkt. Het laatste anderhalf jaar bevat eigenlijk alle lessen die je nodig hebt om te voelen welke weg je op mag gaan. De volle maan van deze maand versterkt nog eens extra alle dubbele gevoelens waardoor je je depressief of moedeloos kan voelen. Het wordt je nog eens extra duidelijk gemaakt wat niet werkt door o.a. conflicten, tegenslagen, gevoelens van bedrog, je niet volledig kunnen verbinden met anderen, eenzaamheid, angsten en onzekerheden,... Als je voelt dat het niet werkt (of dat je op één of andere manier wordt tegengewerkt) heb je nog wat los te laten. Neem dan NU je kans en durf buiten je vertrouwde situatie te stappen en te doen waar je op één of andere manier het gevoel hebt dat je zekerheden verliest. Ga naar je gevoel (je buikgevoel) en laat los. Kom volledig bij jezelf en kies ervoor om vanuit jezelf aan de slag te gaan. Laat de energie binnenkomen en voel! De rest gebeurt vanzelf.

Wat je ook voelt en waar je je ook bevindt in het proces, deze volle maan helpt je op open te komen en te groeien. Durf te zien wat je niet zag door het onbekende toe te laten. Een nieuw begin kan spanning met zich meebrengen, dus laat je niet van de wijs brengen door spanningen (van jezelf of situaties buiten jezelf). Wat je op dit moment nog dient te weten zal naar boven komen. Het enige wat je hoeft te doen is open staan om het te voelen en te zien.

© Leni De Chou    Loading...