Webshop » Volle maan » Volle maan van mei 2016

Volle maan van mei 2016

21 mei 2016 - 23u16
Grasmaan - Groei

big-thumb-1a1bfaef2a8ea284b6d642a522ef81de

Deze maand is het alweer een supermaan. Ze blijven maar komen, die krachtige, transformerende supermanen. Deze kunnen best zwaar zijn, maar bekijk het positief: er wordt heel veel verwerkt. De maan van deze maand draagt het thema 'groei', waardoor we stilaan het resultaat zien van datgene waar we de voorbije maanden aan hebben gewerkt. Ik heb de indruk dat deze maancyclus helemaal anders is dan gewoonlijk. Het voelt alsof we naar een keerpunt toewerken, maar dat er dan ook gelijk geen weg meer terug zal zijn. Alles wat we de afgelopen maanden hebben gedaan, of net niet hebben aangepakt, zal een grote invloed hebben op de komende maanden, en misschien ook jaren. Wees dus voorzichtig waar je je energie en aandacht aan geeft. Jij bent nog steeds de belangrijkste persoon in je leven, dus zet jezelf centraal. Als je er nog niet volop mee bezig bent, dan is het nu tijd om helemaal bezig te zijn met je eigen persoonlijke en spirituele groei.
Als je je zelf nog niet naar een hoger level hebt getild, kan je je moe en bedrukt voelen. Zorg dat je alles volledig los kan laten want er gebeurt heel veel. We laten nieuwe dingen groeien dus het is zeker belangrijk dat we al het oude achter ons laten.

Als je opnieuw wil beginnen zal je toch eerst moeten loslaten. Als situaties uit het verleden een plekje krijgen en jij daar rust bij voelt, dan kom je weer helemaal bij jezelf. Pas dan kan je opnieuw ademen en vooruit kijken. Dan pas kom je in die groei, wat gelijk ook het thema is van deze maand.
De huidige energie helpt ons om onze eigen weg te gaan, en niet met anderen mee te lopen. Onze eigen kracht is nu belangrijk en blijkbaar geven we de controle nog te veel aan anderen, waardoor we niet lekker in ons vel zitten. Je voelt dit aan de spanningen die zich overal in je lichaam laten voelen. Het denken wil ook weer overnemen, omdat deze situaties ons niet verder helpen.
Velen hebben last van benen, knieën en kuiten. Onrust, krampen en vermoeidheid zijn overal voelbaar, maar vooral de benen wegen zwaar. Je benen laten je weten dat je vooruit mag gaan. De verkrampingen en pijnen zijn het gevolg van emotionele ‘verkrampingen’ omdat we het verleden nog niet helemaal achter ons kunnen laten. Oude emoties zijn grotendeels verwerkt, maar de resten hebben zich in onze benen vastgezet.
Velen hebben last van een constante onverklaarbare onrust omdat oude energieën (afkomstig van mensen en situaties) zich nog blijven vastzetten. Meestal hangt hier een soort schuldgevoel aan vast, alsof we denken dat we anderen nog iets moeten geven, of dat we er niet zomaar een einde aan kunnen maken.

Spanningen en stress zijn er alleen maar als de energie rond die situaties of mensen erg laag zit en jij te erg open staat hiervoor. Je kan onmogelijk een bladzijde omslaan als je nog steeds vast zit aan al het zware uit het verleden wat je eigenlijk constant in het 'nu' meetrekt. Daardoor creëer je opnieuw dezelfde situaties en omstandigheden, alleen worden deze steeds vermoeiender.
Verwerking hoort er nu eenmaal bij, en even afstand nemen kan goed zijn. Je zal zelf wel merken dat je onrustig en vermoeid wordt op het moment dat je je gebonden voelt of bepaalde zaken als verplichtingen aanvoelen. Jij weet intussen al lang dat deze manier niet werkt, maar toch wou je het nog eens proberen. Soms is het oude bekende erg aantrekkelijk, ook al brengt het je niets meer. Laat je oude manier van handelen los, kom helemaal bij jezelf, voel je kracht, geef jezelf tijd en voor ruimte.

Het is tijd om onder ogen te zien dat het verleden voorbij is en dat iedere poging om dingen opnieuw te doen ervoor zorgt dat je vast blijft zitten in oude patronen. Oude zaken had je al lang losgelaten als je niet zo krampachtig had vastgeklampt aan alles wat je hebt meegemaakt. Haal dus diep adem, kijk nog eens naar je verleden en besef dat jij niet langer dat oude stuk bent. Zeg vaarwel tegen het oude en geef jezelf de kans om te leven en verder te gaan.

Ik kreeg al enkele dagen een wel erg apart gevoel en de boodschap is niet mals. Dit lijkt eerder op een waarschuwing, een laatste kans om iedereen die het nog niet is wakker te schudden. Dit hoort niet zozeer bij de energie van de volle maan, maar wel bij de periode waarin we zitten en de energetische verschuivingen die plaatsvinden. Ik ga het niet verbloemen, want anders komt de boodschap misschien niet aan:
Het is nu tijd om keuzes te maken, keuzes die ervoor zorgen dat je leven van jou wordt. Deze keuzes zijn nodig om nu in die volle ontwikkeling te gaan.
Al wie het oude in stand houdt en niet de kracht in zichzelf vindt om nu die veranderingen aan te brengen, zou het de komende tijd wel eens moeilijk kunnen krijgen (zware gezondheidsproblemen, verlies, tegenslagen,...). Het is nu of nooit, alles of niets. Er zal ook geen weg terug zijn. Meer zelfs, er kan een enorme terugslag plaatsvinden. Alles wat aan lage energie binnen is gehouden zal zich in een snel tempo omzetten en kan verwoestende gevolgen hebben. Iemand die niet naar zichzelf heeft geluisterd zou nu wel eens met de harde realiteit geconfronteerd kunnen worden. De tijd dringt... Maak dus nu komaf met die nare gewoonten, verslavingen en destructief gedrag.

De laatste lessen kunnen nu nog geleerd worden, en definitief kiezen voor jezelf kan nog, maar wacht niet te lang... Vraag om het licht en beslis om er in mee te gaan en naar te leven. Zuiver jezelf en voel de liefde in je.
Het is een keuze, een ommekeer die je kan maken in enkele seconden. Maar wel eentje die je leven helemaal zal bepalen. Ga met je aandacht naar het diepste in jezelf en voel hoe deze boodschap voor jou binnenkomt. Kijk naar de mensen om je heen en zie wat de laatste verschuivingen met hen hebben gedaan. Als je alles vanop een afstand bekijkt, dan zal je merken dat de eerder besproken splitsing nu wel erg zichtbaar wordt. En dat zal nog meer gebeuren de komende weken.

Geef jezelf voldoende liefde en warmte zodat al je oude emoties kunnen ‘smelten’. Als je dit aan jezelf kan geven, zal je vanzelf gaan genezen. Het kan dan zijn dat je af en toe zin hebt om te huilen. Geef daar dan aan toe en zorg goed voor jezelf. Zie je tranen als oude emoties die hun weg naar buiten hebben gevonden.

Wees zacht voor jezelf, wees zacht voor anderen. Maak het stil in jezelf. Laat los. Voel de liefde en verenig je met deze energie. Maak je los van alles wat je niet meer dient. Kies voor vrijheid. Kies voor jezelf. Laat het donkere achter je en stap in het licht. Nu.

© Leni De Chou


    Loading...