Webshop » Volle maan » Volle maan van oktober 2016

Volle maan van oktober 2016

16 oktober 2016 - 06u25
Jachtmaan - transformatieLang geleden kondigde deze volle maan de jacht aan. Men bereidde zich voor op de winter en men legde een voorraad aan voor de komende maanden.
Nu spreekt men meer over 'spiritueel jagen'. We krijgen de kans om datgene te verzamelen wat we de komende tijd nodig zullen hebben. We kunnen nu zien wat er in ons leven nodig is om volledig klaar te zijn voor transformatie.

De dagen worden korter, er is steeds minder licht. We bereiden ons voor op een periode waarin we ons nog even naar binnen kunnen keren. Deze transformatie of ommekeer is een soort afsluiting van een hoofdstuk, waardoor we klaar zijn voor iets nieuws. Als we ons bewust worden van onze beperkingen, zullen we merken dat deze steeds een illusie waren. Vanuit ons gevoel van vrijheid kunnen we nieuwe dingen verwezenlijken en ons verbinden met anderen om deze nieuwe energie kracht bij te zetten. Deze vernieuwde energie komt nu vanuit onszelf en is krachtiger dan ooit. We voelen dat we deze kracht niet langer in onszelf kunnen houden.

full-moon-in-a-fall-season

Het grotere geheel

De patronen in ons leven schudden ons wakker. Alles wat nu gebeurt is er om ons dichter bij de waarheid te brengen, niet alleen over onszelf, maar ook wat betreft de wereld waarin we leven. Het gaat deze periode om transformatie van een groter geheel. Het gaat niet enkel om onze eigen ontwikkeling, maar ook om de groei van de mens over meerdere generaties heen. Waar stonden we zovele jaren terug? Waar zijn we nu? En waar willen we naartoe met deze wereld? Waar ligt de waarheid in alles en hoe kunnen we mensen dichter bij mekaar brengen?

Ook al zijn we allen zo verschillend, we kunnen wel samenwerken om één geheel te vormen. We mogen onze eigenheid zeker behouden, zolang we de ander in zijn of haar waarde laten en beseffen dat we samen heel wat kunnen bereiken. Bovendien hebben tegengestelden elkaar nodig, dat weten we al langer. Als we op een juiste manier leren samenwerken, zullen we geen conflicten meer veroorzaken. De tijd van kiezen, vechten en strijden is voorbij. Conflicten en politiek ontstaan enkel als we in ons denken blijven zitten.
Het is tijd voor een ontmoeting en samenwerking van tegenpolen: mannelijk en vrouwelijk, yin en yang, verstand en gevoel, links en rechts,... Ze hebben mekaar nodig en kunnen zeer krachtig zijn als ze mekaar tegemoet komen.

Vertrouwen

In mijn vorige video werd het al aangegeven: het is belangrijk dat we ons ontvankelijk opstellen, dat we open staan, dat we kunnen ontvangen. En daar is vertrouwen voor nodig. Dat begint bij onszelf, want alleen als we onszelf kunnen vertrouwen, kunnen we onze intuïtie volgen en zo ook ons vertrouwen geven aan anderen.
Dit is voor velen een belangrijk thema. Door te vaak gekwetst te zijn stellen we ons nog vaak te voorzichtig op, terwijl we ons nu eigenlijk volledig mogen openstellen.
Relaties en contacten worden stabieler, eenvoudiger en verlopen vlotter, op voorwaarde dat we deze aangaan vanuit ons pure 'zijn', datgene wat we hebben gevonden diep binnenin onszelf. Als we dicht bij onszelf blijven, kunnen we makkelijker met de ander omgaan. Het is een kwestie van evenwicht: voldoende contact maken met onszelf en regelmatig naar binnen keren enerzijds, en ons openstellen in vertrouwen naar de ander, zonder oordelen of verwachtingen anderzijds. In die rust kunnen we alle angsten en onzekerheden achter ons laten die zich door situaties uit het verleden hebben gevormd. Door ons in vertrouwen open te stellen geven we onszelf ook de kans om te helen, van alle pijnen uit het verleden. Ja, we zijn vaak gekwetst geweest, maar we hebben onszelf vernieuwd, versterkt, geaard, gecenterd. Vanuit die kracht kunnen we nu verder. Laat alles op je afkomen, blijf neutraal en dicht bij jezelf. Je zal zien dat dingen zich ontvouwen op een luchtige en soepele manier.

Relaties die moeilijk verlopen horen niet meer in je leven. Contacten zullen makkelijk en positief voelen, en zullen je aanzetten om nog meer jezelf te zijn. Denk niet na maar voel wat het met je doet. Maak op dit vlak een verandering in jezelf. Ga voor makkelijk en bevrijdend. De tijd van vechten en drama is voorbij. We beschikken nu over sterke transformerende krachten. Wees je bewust van de kracht die in je zit en die je kan gebruiken om je leven helemaal anders in te richten. Maak je leven van jou en omring je met mensen die je willen vergezellen op een ontspannen en rustige manier.
Wees open en ontvankelijk, ook voor dingen en mensen die op het eerste zicht niet bij je passen. Het zijn net die tegengestelden die we nodig hebben om dat grotere geheel te vormen. Kies wat meer voor avontuur en speelsheid. Volg je gevoel en laat je verrassen.
© Leni De Chou
Kracht van Licht


    Loading...