Webshop » Blog » Liefde en relaties » Relaties als spiegel van Je-Zelf

Relaties als spiegel van Je-Zelf

Alles wat je in de buitenwereld ziet, is een weerspiegeling van je eigen binnenwereld. Dit is toepasbaar op alles wat je in je leven tegenkomt. Door zicht te krijgen op die spiegels, ontdek je patronen van jezelf waar je je nog niet bewust van was en kom je tot antwoorden en inzichten.


Relaties zijn perfecte spiegels om iets over onszelf te leren. Onze partners en vrienden weerspiegelen de kanten van onszelf die we vaak liever niet willen kennen. Als we naar de ander kijken, kijken we naar onszelf. De ander is onze spiegel. Ergernissen en frustraties naar je partner of andere mensen in je omgeving geven je belangrijke informatie over jezelf. Als je deze gevoelens nader onderzoekt ipv in strijd te gaan, kom je meer te weten over je bewuste en onbewuste acties en reacties. Je bent geen slachtoffer van je omgeving maar je hebt je eigen leven in de hand. Alles wat in je leven plaatsvindt, heb je als het ware zelf gecreƫrd. Wat op het eerste zicht als een tegenslag lijkt, is meestal een zegening en brengt je zichten en groei waardoor je belangrijke stappen kan zetten in het leven.

Ook worden worden we vaak aangetrokken tot personen die iets hebben wat je zelf niet hebt. Als je partner stopt met jouwe ontbrekende deel in te vullen, voel je je in de steek gelaten omdat je de ander nodig hebt om gelukkig te worden.

Vraag de ander niet om te veranderen maar kijk naar jezelf en geef jezelf de kans om anders met de zaken om te gaan. Een relatie geeft je een mooie kans om jezelf te ontdekken en te groeien.