Webshop » Blog » Spirituele ontwikkeling » Bevestiging, vanuit jezelf

Bevestiging, vanuit jezelf

Je staat niet stil in je ontwikkeling, en gelukkig maar! Soms lijkt het wel even zo, maar dat is het niet. Je krijgt in je leven te maken met moeilijke en emotionele periodes, die heel veel verdriet en verwarring met zich kunnen meebrengen. Deze zien we meestal als negatieve ervaringen, maar dat zijn ze niet. Alles heeft zijn bedoeling. Het zijn die ervaringen die ons helpen in onze ontwikkeling. Uit iedere negatieve ervaring kan je iets positiefs halen.


We zoeken vaak bij anderen een gevoel van veiligheid, liefde, vertrouwen, warmte, kennis, en vooral bevestiging. Het geeft ons een goed gevoel als we deze dingen van een ander krijgen, maar het maakt ons dan weer erg afhankelijk van die persoon.
Als je te kampen hebt met innerlijke onrust veroorzaakt door onzekerheid en een negatief zelfbeeld, dan ga je zoeken naar bevestiging bij anderen.
Maar je geloof, zelfvertrouwen en eigenliefde meer ontwikkelen, dat is iets wat een ander nooit voor jou zal kunnen doen of wat je nooit zal krijgen. Want als je moet wachten op die ander, en het komt niet zoals je zou willen, dan krijg je te maken met boosheid, verdriet en teleurstelling. Het is door deze negatieve ervaringen dat je op jezelf wordt terug gewezen. Door dit mee te maken, blijf je alleen achter met jezelf. En dat is de plek waar je het allemaal moet zoeken: bij jezelf. Ken jezelf, herken jezelf, geloof in jezelf!


Een ieder die je tegenkomt is een persoon die jou een spiegel voor houdt, of deze persoon dit nu beseft of niet. Deze spiegel is er om van te leren, en jij kiest ervoor of je er iets mee wil doen of niet, of je de les wil leren of dat je deze laat liggen, waardoor zij uiteindelijk altijd weer in een andere vorm terug zal keren.