Webshop » Blog » Liefde en relaties » Waarom het zo moeilijk is om onze soulmate aan te trekken

Waarom het zo moeilijk is om onze 'soulmate' aan te trekken

Alles gebeurt met een reden, en dat geldt ook voor onze vriendschappen en relaties. Iedere persoon die in ons leven komt, kan ons iets laten zien. We trekken telkens die persoon aan die op dat moment bij ons past en ons verder kan helpen op ons pad. Soms hebben we ook minder fijne ervaringen nodig om te kunnen groeien.
We kunnen dus in één leven meerdere 'zielsverwanten' ontmoeten, omdat die nodig zijn om ons dichter bij onszelf te brengen. Wanneer we ons compleet voelen en alle liefde en warmte aan onszelf geven, zullen we de persoon ontmoeten die ons op dat niveau kan tegemoet komen.
Het is belangrijk dat we niet meer de behoefte hebben om een leegte in te vullen. Als we alles bij onszelf vinden, zullen we een persoon ontmoeten waarmee we ons eigen geluk kunnen delen.

Heel wat mensen vragen zich af wanneer die ene ware nu eindelijk zal komen, of waar ze hun zielsverwant zullen vinden. Bashar geeft hier via de volgende video een heel duidelijk antwoord op.
Ik heb geprobeerd om dit samen te vatten, voor al wie het moeilijk heeft de video in het Engels te begrijpen.

Video: Why we sometimes don't attract our 'soulmates' - Bashar


Lessen leren om te groeien

Je hebt een overeenkomst met zielsverwanten, zodat zij in jouw leven verschijnen op het moment dat alles juist is. Het is belangrijk dat je de persoon bent of wordt die deze frequentie heeft bereikt. Dit wil niet zeggen dat je totaal in evenwicht moet zijn of dat je leven er perfect uit moet zien. Als je op dit moment nog niet dat niveau hebt bereikt, dan is daar een reden voor. Als we even een stap terug doen en kijken naar wat is, dan kunnen we zien dat iedereen waarmee we in contact komen op dit moment onze soulmate is. We trekken net die mensen aan die op dezelfde frequentie zitten. Zo kunnen we in ons leven verschillende personen ontmoeten waarmee we een overeenkomst hebben om onze partner te zijn, op dat moment. Deze personen komen in ons leven op het moment dat het nodig is, om ons te laten zien wat we op dat moment moeten zien, zodat we onze lessen leren. Door deze lessen leren we om meer onszelf te zijn en het beste uit onszelf te halen. Je kan deze personen zien als verschillende stappen in ons proces, in onze groei. We hebben deze personen en de ervaringen die voortkomen uit het contact nodig om verder te gaan en de volgende stap te nemen. Het is dus belangrijk dat we kijken naar de mensen waarmee we op dit moment omgaan, en dat we duidelijk zien wat deze ons willen laten zien. We kunnen er dus eigenlijk zeggen dat deze personen op dit eigenste moment onze soulmate zijn.

Voel je volledig en probeer geen leegte in te vullen

Blijkbaar zijn we allemaal te erg op zoek naar die ene en is het belangrijk dat we gaan kijken wat het huidige moment ons te leren heeft. Als we ervan uit gaan dat we een soulmate nodig hebben of willen vinden, geven we de boodschap dat we ons niet volledig voelen en dat we dus ook niet compleet zijn. Je trekt aan wat je naar buiten brengt: als je je niet volledig voelt, zal je onvolledigheid aantrekken. Het is dus belangrijk dat we ons volledig en perfect voelen zoals we nu zijn, op dit moment. Dit wil niet zeggen dat we niet meer zullen veranderen of groeien, we zijn gewoon goed zoals we nu zijn. Om te kunnen doorgaan naar een volgende stap is het belangrijk dat we ons volledig en compleet voelen, en dat we de huidige versie van onszelf aanvaarden. Als we dit voelen zullen we onszelf meer openstellen om datgene aan te trekken wat resoneert met ons gevoel van ‘volledig zijn’ of ‘heel zijn’.
Wanneer we ontspannen in ons proces en onszelf de liefde en aandacht geven die we verdienen, zullen we iemand aantrekken die diezelfde liefde en energie zal weerspiegelen.