Webshop » Blog » Spirituele ontwikkeling » Geluk is kiezen voor jezelf

Geluk is kiezen voor jezelf

Als je kiest voor jezelf, kies je voor geluk. En dat is uiteindelijk wat we willen: gewoon gelukkig zijn. Kiezen voor jezelf en je geluk kan erg snel positieve veranderingen met zich meebrengen. Kiezen voor jezelf mag je best zien als een overwinning. Het is niet zo makkelijk om jezelf volledig centraal te stellen. Maar eens je op dat punt komt, als je jezelf belangrijker vindt dan wat of wie ook, komen de inzichten en oplossingen heel gauw. Het is niet altijd een makkelijk proces omdat je kan worden geconfronteerd met mensen en dingen die niet goed voor je zijn. Loslaten is dan de boodschap.

Puzzelstukjes vallen in elkaar van zodra je jezelf als de meest belangrijke persoon in je leven gaat zien. Wanneer je geluk gaat voelen in jezelf, is het alsof je leeft in heel veel kleuren. Alles wordt duidelijker en helderder. Je lijkt meer wakker en bent je meer bewust van alles wat er rondom jou gebeurt. Je wordt je ook meer bewust van je gedachten en de invloed die deze hebben op je leven en de dingen die je aantrekt. Jij bepaalt wat er op je pad komt, door je gedachten en je visie.

Omdat je jezelf centraal stelt, groeit het vertrouwen in jezelf. De gevolgen van het kiezen voor jezelf zijn groots: je intuïtie wordt sterker, je neemt beslissingen vanuit je gevoel, nieuwe zaken komen op je pad,...

Eens je dit proces in gang hebt gezet, zal je zien dat je steeds meer vertrouwen krijgt en meer ontspannen in het leven staat. Je laat stress minder makkelijk toe en maakt tijd vrij om te relaxen. Je ziet nu veel duidelijker wat belangrijk is in je leven en wat je verder helpt.

Je leert om je eigen hart te volgen en dat zal je ook erg veel zin geven om nieuwe dingen op te zoeken en nieuwe plannen te maken. Je krijgt zin om je leven helemaal van jou te maken, met de dingen die je graag doet en de mensen die je graag om je heen hebt.

Het zou ook kunnen dat je een periode geen behoefte hebt aan contact en dat je je beter voelt alleen met jezelf. Deze periode van alleen zijn is belangrijk om contact te maken met jezelf en je gevoel. Neem de tijd om jezelf te leren kennen. Zo krijg je een nieuwe kijk op het leven en zal je ook veel meer kunnen genieten.

Hou dat geweldige gevoel vast als je het ervaart en laat het nooit meer los!

241e4ea716d2035aebbb08f3cc5b11e5

© Leni De Chou 2013