Webshop » Blog » Spirituele ontwikkeling » Waarom aarden belangrijk is

Waarom aarden belangrijk is

Aarden maakt ons bewust van ons fysieke lichaam. Het zorgt ervoor dat we de verbinding met de aarde niet verliezen. Wanneer we groeien, is het belangrijk om evenwicht te houden en voldoende 'gegrond' te blijven. Zo blijven we zowel emotioneel, energetisch als fysiek voldoende aanwezig. Aarden is zoals bij jezelf komen, met je twee voeten op de grond. Het contact met de aarde zorgt ervoor dat we ons bewust worden van ons lichaam en onze aanwezigheid op aarde. Hierdoor houden we evenwicht tussen spirtuele en materiële zaken. Bovendien zorgt aarden voor meer kracht, op alle vlakken.

Door regelmatig te aarden zorgen we ervoor dat er een verbinding ontstaat met de aarde. Zo voorzien we onszelf van een afvoerkanaal, zodat het loslaten (van energie) makkelijker gaat. Het doorstromen van onze energie wordt dan algemeen ook beter.
Als je een genezingsproces doormaakt, of je ondergaat sessies die helend werken, is het belangrijk dat je goed gegrond bent. Dit maakt dat je lichaam sneller kan helen (door het loslaten). Het is belangrijk dat je als healer ervoor zorgt dat je patiënt voldoende is geaard.

Algemeen zorgt regelmatig aarden ervoor dat je je goed blijft voelen. Het is dan ook voor iedereen belangrijk om activiteiten te doen die je (opnieuw) gronden.

Enkele eenvoudige dingen die ervoor zorgen dat je stevig gegrond blijft:

Let wel: doe deze zaken bewust, neem er je tijd voor en geniet ervan!

- Eten zorgt ervoor dat we meer geaard zijn. Door het eten van bepaalde voeding wordt ons eerste chakra (wortelchakra) gestimuleerd: vlees, aardappelen, eieren, noten, olijven, vijgen en ook chocolade helpen je te aarden.

- Drinken van water

- Kom in contact met de natuur: tuinieren, contact met dieren, wandelen,...

- Meditatie

- Bewegen en sporten, vooral als je focus ligt op het contact met de grond: yoga, tai chi, lopen,...

- Visualisatie:
Je kan heel eenvoudig gronden door met beide voeten contact te maken met de grond of vloer. Dit kan zowel rechtstaand als zittend, maar in het begin kan je dit beter rechtstaand doen. Het is zoals een boom geworteld staat in de aarde, stevig en krachtig. Voel hoe je voeten contact maken met de aarde. Adem als het ware in en uit via je voetzolen en voel hoe krachtig je bent. Jij staat in verbinding met de aarde, als een stevige eik, volledig gegrond. Voel hoe je (energetische) wortels ervoor zorgen dat je stevig staat. Ga met je volledige aandacht naar je lichaam en voel hoe je in het hier en nu aanwezig bent. Visualiseer dat je via stevige wortels krachtig geankerd bent met de aarde. Deze wortels vertrekken vanuit je voetzolen, of vanaf je eerste chakra (het onderste deel van je wervelkolom of je stuit)

Kleuren kunnen je eveneens helpen bij het gronden. Visualiseer je donkere aardse kleuren zoals rood, bruin, terracotta,... Omring je in je verbeelding met deze kleuren. Dit kan door gekleurd licht of een deken. Je kan ook kleding dragen in deze kleuren op dagen dat je je minder geaard voelt.

- Kristallen/edelstenen: getrommelde stenen kunnen je helpen geaard te blijven. Reinig de steen en draag hem in je broekzak. Ga op zoek naar een steen die voor jou goed voelt. De bruine en donkerrode stenen zijn aan te raden: carneool, rode jaspis, tijgeroog, kattenoog, hematiet, amber, unakiet, obsidiaan,...

Symptomen van onvoldoende geaard zijn:

- verlies van contact met realiteit, afname van concentratie, dagdromen, afwezig zijn, vergeetachtigheid,...
- erg emotioneel zijn, overreageren in bepaalde situaties,...
- duizeligheid, niet stevig op je benen staan, stuntelen,...
- ziek/grieperig gevoel
- pijn in de benen, zware of vermoeide benen, gevoelloosheid,...
- hartkloppingen
- toename in gewicht
- overgevoeligheid aan licht en geluid
- onverwacht in slaap vallen, niet kunnen slapen

Let op: sommige symptomen kunnen duiden op ziekte, raadpleeg dus steeds je huisarts bij twijfel.


© Leni De Chou


    Loading...