Webshop » Blog » Hoogsensitiviteit » Hooggevoeligheid en seksuele energie

Hooggevoeligheid en seksuele energie

Voor een hooggevoelig persoon (HSP) kunnen drukke of luidruchtige plaatsen heel wat energie vragen. HSP-ers staan zo erg in contact met hun omgeving dat hun zintuigen overbelast kunnen raken.

Zelf ben ik erg gevoelig voor de energie van anderen, voor geluiden, voor bepaalde stemmingen. Mijn lichaam voelt als een sensor als ik in de buurt ben van andere mensen. Dat zorgt ervoor dat ik energetisch snel uit evenwicht kan raken.
 

Seksuele energie

Op feestjes en plaatsen waar veel mensen samenkomen voel ik heel wat seksuele energie over en weer gaan. Als er alcohol wordt gedronken voel ik dit nog meer. Alcohol en drugs lijken ervoor te zorgen dat mensen hun lagere chakra's meer gaan openstellen (zie afbeelding). Hierdoor gaan ze enkel lage seksuele energie aantrekken. Energetische uitwisseling of overdracht kan gebeuren vanop afstand, fysiek contact is dus niet nodig. Dit zorgt ervoor dat mensen (lage) seksuele energie gaan uitwisselen. Deze geeft hen op het moment zelf misschien een fijn gevoel, maar kan op langere termijn voor heel wat ongemakken zorgen.

Voor vele mensen is seks slechts een manier om spanningen kwijt te raken. Ze benaderen de ander vanuit het ego en willen enkel bevredigd worden. Deze vorm van seks is erg zelfzuchtig. Daarom spreek ik hier van lage energie.

344b40dbfad85d5c7c5e930e8cbd3929                                      


Voor mij is seksuele energie veel meer. Deze energie zorgt voor inspiratie en creativiteit, en kan ook helend werken. Daarom vind ik het belangrijk dat hier bewust mee om wordt gegaan. Een zuivere geest en een zuiver hart zorgen ervoor dat je veel meer kan halen uit seksuele energie en de stimulatie ervan.

Al vele eeuwen is seks een taboe en vele mensen schamen zich voor hun seksuele verlangens. Alcohol wordt vaker gebruikt om deze onderdrukte verlangens los te laten. Deze mensen beseffen niet dat ze deze energie op heel wat manieren positief kunnen gebruiken. Mensen verbergen vaak hun seksuele verlangens en zoeken manieren om hun verlangens te bevredigen.

De realiteit is dat we allemaal hooggevoelig zijn geboren, maar dat we met het ouder worden leren om ons af te schermen. Er wordt ons geleerd om een dikkere huid te kweken om de testen en beproevingen van het leven te kunnen doorstaan. Maar eigenlijk werd ons steeds gezegd: sluit je hart en volg de illusie van veiligheid die je mind creeërt. Deze fout wordt door zo velen gemaakt en het vraagt veel om ons terug te brengen naar onze kern: ons hart. We dragen te veel ongezonde ideeën en overtuigingen met ons mee en deze zorgen ervoor dat we niet volledig in contact staan met ons gevoel, met ons hart.
 

Waarom zou je dan willen leven vanuit je hart, als dit van jou een hooggevoelig persoon maakt?

De meesten denken dat wat ze niet kennen, hen niet kan raken. Maar daar vergissen ze zich in. Onwetendheid is gevaarlijk. Het houdt je in een slaaptoestand waardoor je blindelings door het leven dwaalt. Je stapt in situaties en gaat om met mensen die verborgen agenda's en zelfzuchtige motieven hebben.
Als hooggevoelig persoon weet je binnen enkele seconden na een ontmoeting of het verstandig is om met deze persoon om te gaan. Je lichaam geeft je een teken dat iets niet helemaal juist zit.

Als hooggevoelig persoon heb ik er jaren over gedaan om te leren wat mijn emoties en gewaarwordingen mij vertellen. Er is altijd wel een reden waarom ik me opeens onverklaarbaar ziek voel in het bijzijn van bepaalde mensen. Bepaalde vormen van meditatie hebben ervoor gezorgd dat mijn hooggevoeligheid is toegenomen, maar tegelijk heb ik geleerd om de boodschap van de signalen die ik ontvang vanuit mijn omgeving beter te begrijpen. Maar het betekent ook dat ik mijn eigen energie meer moet beschermen tegen de energie die bepaalde plaatsen en mensen op me afsturen. Mijn chakra's reinigen en afschermen is er één van.

Mensen hebben me zo vaak gezegd dat ik te gevoelig of te zwak was. Ik kreeg het zo vaak te horen: 'Wees niet zo gevoelig, je moet sterk zijn'. Het lijkt alsof gevoelig zijn iets slechts is en je het gewoon zomaar kan stopzetten. Lange tijd geloofde ik de mensen rond me maar het trok me alleen maar naar beneden. Het enige wat leek te helpen was medicatie, niet alleen om mijn gevoelens te verdoven maar ook om meer te kunnen verdragen van anderen. Uiteindelijk zag ik in dat ik op die manier enkel lagere energieën aantrok (net als alcohol en drugs dat doen) en ben ik hiermee gestopt.

Gevoelig zijn is iets mooi. Het brengt je zoveel inzichten en geeft je de kans om de wereld op een heel andere manier te zien. Omhels je gevoeligheid, wees er blij om. Zie het als een zegen. Het is als een kompas in het leven dat je de juiste weg wijst.


© Leni De Chou 2012