Webshop » Blog » Spirituele ontwikkeling » Het vinden van rust - meditatie

Het vinden van rust - meditatie


Volgende tekst schreef ik op het moment dat ik rust vond na enkele maanden bezig zijn met meditatie en kristaltherapie. Het positieve gevoel dat ik ervaar deel ik graag met jullie. Deze tekst kan je, deels of volledig, gebruiken bij meditatie en ontspanning.



Alles voelt zo rustig. Ik geniet van ieder moment, zonder te denken aan morgen of aan gisteren. Ik kijk om me heen en voel dat het goed zit. Mijn vertrouwen is groot. Ik heb vertrouwen in mezelf en in de kosmos. De stilte laat me weten dat ik me geen zorgen hoef te maken. Ik sta er niet alleen voor en dat voel ik in alles wat ik doe of zeg. De dingen die de afgelopen dagen zijn gebeurd hebben me geholpen me over te geven.

Ik heb geloof en vertrouwen. Dit is een nieuwe start, eindelijk ben ik op een punt gekomen waar alles anders zal worden. Het oude hoeft niet langer, ik heb het niet meer nodig. Alles heeft z'n nut gehad maar is nu klaar om te verdwijnen.

Af en toe word ik nog even geconfronteerd met zaken uit het verleden, maar ze laten me enkel zien hoe ik ben gegroeid en veranderd. Ze laten me zien dat niets nog hetzelfde is. Ze tonen me ook de rust in mezelf. Ik word me bewust van het feit dat ik bij mezelf ben aangekomen en mezelf heb losgemaakt van alles wat niet meer bij me hoort. Ik kan nu eindelijk loslaten en me laten meevoeren naar het nieuwe.


Ik hoef ook niets te doen. Ik kan rustig zitten en doen wat ik wil doen zonder me zorgen te maken over straks of morgen. Het lijkt opeens heel erg makkelijk. Ik laat me meevoeren door de tijd en ga aan de slag met datgene wat zich op het moment zelf aanbiedt.

Ik heb geen vragen meer, ik heb niets meer te zeggen. Alles is zoals het hoort, alles zit goed. Ik kan nu rusten en genieten. En ik sta het mezelf ook toe. Al wat ik doe is goed, omdat het gewoon goed voelt.

Mijn innerlijke glimlach is nu meer aanwezig dan ooit. Mijn lach voelt krachtig en vol zelfvertrouwen. Ik draag een zalige warmte in mezelf en kan er alleen maar van genieten. Mijn lichaam ademt, mijn ziel ademt, ik voel vrijheid. De ruimte die ik heb is immens groot. Er zijn geen grenzen meer, niets kan me tegenhouden, niets zit me nog langer in de weg. Mijn hart klopt, en het voelt aangenaam. Ik voel dat ik leef en dat de energie door mijn lichaam stroomt.


Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor dit moois. Dit is uiteindelijk wat ik altijd heb gewild. Mezelf zijn, puur en zuiver, bevrijd van alle negativiteit en blokkades. Vrij van alles wat ik jaren met me heb meegedragen. Rust voelen bij alles wat ik doe. Weten dat ik het leven heb waar ik heb voor gekozen, een leven dat me gelukkig maakt.

Ik ben blij met mezelf, ik ben trots op wat ik heb bereikt. Dit alles is het resultaat van mijn doorzettingsvermogen. Mijn moed en geloof hebben ervoor gezorgd dat ik nooit heb opgegeven. Ik heb om hulp gevraagd en heb ze gekregen. Mijn dankbaarheid is enorm, mijn geloof is nu nog sterker. Ik ben er klaar voor. De storm is gaan liggen. De zon breekt door de wolken. Ik ben veilig en kan weer verder.
 


© Leni De Chou 2012